Вітаю Вас, Гость
Головна » 2014 » Травень » 5 » Документальні стрічки Docudays UA в Охтирці
17:01
Документальні стрічки Docudays UA в Охтирці

Охтирська ГО «Ініціативи розвитку» на базі бібліотек влаштовує вперше унікальні  перегляди документальних стрічок Docudays UA в рамках проекту «Дні Європи в Україні -2014. Діалоги про цінності».  

Покази відбудуться: 8 травня о 14.30 год на базі Охтирської районної центральної бібліотеки.  У програмі  «Дивне кіно» (2013 р., тривалість – 54 хв., режисер - Бриґіда Фроштеґа-Кмєчік, виробництво – Польща). Історія про людей із фізичними вадами, їхню чутливість, пошук власної ролі в житті й підлаштовування під чужі ролі. Натхненням для цієї роботи стали творчі майстерні з «фільмотерапії» для людей з особливими потребами, які проводив Кіноклуб у Ґлівіце.

- 13 травня  о 16.00 год. на базі Малопавлівської бібліотеки-філії. У програмі «Путінські ігри» (2013 р., країна - Німеччина, Ізраїль, Австрія, тривалість: 90 хв., режисер - Алєксандр Ґєнтєлєв). Вперше за всю історію Зимових Олімпійських ігор змагання проводять на субтропічному курорті. «Сочі 2014» за витратами на підготовку – найдорожча Зимова Олімпіада, яка б’є всі рекорди за масштабами корупції та манії величі.

- 15 травня о 13.00 год. під час проведення Дня Європи-2014 в с. Сонячне  на території Єврокварталу. В програмі «Виховання Ульяни» (2011 р., країна – Чехія, тривалість – 52 хв., режисер - Алєксандр Ґорєлік). Перед цією унікальною 9-річною особистістю безсилі всі педагогічні закони. Хороші діти старанно працюють і моляться, граються разом. Погана Ульяна не молиться і проводить час наодинці з собою. ЇЇ мама наркоманка, а бабуся – алкоголічка. Тому cестри з Общини нових святомучеників, де виховують Уляну, вважають її генетично зіпсованою.

- 21 травня о 13.00 год на базі Комишанської бібліотеки-філії . В програмі «Путінські ігри» (2013 р., країна - Німеччина, Ізраїль, Австрія, тривалість: 90 хв., режисер - Алєксандр Ґєнтєлєв). Вперше за всю історію Зимових Олімпійських ігор змагання проводять на субтропічному курорті. «Сочі 2014» за витратами на підготовку – найдорожча Зимова Олімпіада, яка б’є всі рекорди за масштабами корупції та манії величі.

-  21 травня о 15.00 год на базі Сонячненської бібліотеки-філії. В програмі «Іграшки» (2012 р., країна – Литва, тривалість – 58 хв., режиссер - Ліна Лужите). Білоруське містечко Жлобин через 21 рік після розпаду Радянського Союзу. Більшість місцевих мешканців виживають виключно завдяки виготовленню м’яких іграшок. Єдині покупці цих іграшок – пасажири поїздів, що проїжджають через місто. Проте закон забороняє навіть наближатися до поїзда з іграшкою в руках.

Вхід на всі покази – вільний.

Проект «Дні Європи в Україні-2014. Діалоги про цінності» має на меті привернути увагу громадян до європейських цінностей та стандартів. Організатори прагнуть популяризувати суспільний запит на європейський вибір через кампанію «Я поділяю європейські цінності!».

Для отримання детальнішої інформації звертайтесь до координатора проекту в Охтирському районі  Андоленко Ольга (0959271984)

До зустрічі у кіно!

Організатор проекту «Дні Європи – 2014. Діалоги про цінності» -  Центр європейської інформації у Полтавській області та громадська організація Кременчуцький інформаційно-просвітницький центр «Європейський клуб» під егідою Мережі центрів європейської інформації України (http://ukrcei.org) за підтримки Європейської програми Міжнародного фонду «Відродження». Партнерами проекту виступають Товариство «Український Народний Дім в Чернівцях», Інститут світової політики та Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA.

Docudays UA – єдиний в Україні міжнародний фестиваль документального кіно про права людини, що проходить щороку впродовж останнього тижня березня у Києві. Після завершення Docudays UA традиційно презентує найкращі фільми в регіонах України у рамках Мандрівного фестивалю. Фестиваль – неполітичний та некомерційний. Організатори Docudays UA: Українська Гельсінська спілка з прав людини, Херсонська міська Асоціація журналістів «Південь», Херсонський обласний Фонд милосердя та здоров’я, Центр сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв. Більше на www.docudays.org.ua

Переглядів: 919 | Додав: CUPitoshka | Рейтинг: 0.0/0