Вітаю Вас, Гость
Головна » 2011 » Листопад » 10 » DOCUDAYS в Кременчуці! Ура!
19:35
DOCUDAYS в Кременчуці! Ура!
Любі друзі, нарешті до нас завітає Міжнародний фестиваль документального кіно!
14 листопада (понеділок) о 14.00 у конференц-залі Кременчуцького національного університету (1 корпус, 2 поверх, аудиторія 1211) відбудеться відкриття міжнародного фестивалю документального кіно про права людини DOCUDAYS в Кременчуці.
Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини DOCUDAYS в Україні проводиться вже восьмий раз. У 2010 році Docudays UA відбувся у 123 населених пунктах України. Фестивальні фільми переглянули близько 153 тисячі глядачів.
Вхід на всі кінопокази традиційно БЕЗКОШТОВНИЙ 

 

В рамках фестивалю відбудеться 19 показів фільмів на шести майданчиках, серед яких Кременчуцький національний університет імені Михайла Остроградського (КрНУ), Кременчуцька гімназія №5 імені Т.Г. Шевченка, Кременчуцький ліцей № 4, Кременчуцька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №9, Кременчуцька станція юних техніків, Галерея QБ. Всього планується провести 23 покази. Всі фільми ліцензійні і будуть продемонстровані за виключним правом проведення фестивалю на даний тиждень. Після проведеня фільмів відбудеться обговорення, опитування учасників та збір їхніх вражень.
Участь у фестивалі приймуть фільми переважно закордонних режисерів. Тому фільми субтитровані. Серед українських фільмів будуть представлені короткометражки «Iнтелекту. Net», «Смак булочки з корицею», та «Килимок».
Тематика фільмів гостросоціальна – від біографії правозахисників до розповіді про викиди нафти в океан, про функціонування ринку торгівлі людськими органами, про долю емігрантів. Також нас очікує декілька фільмів на тематику прав дитини на честь 20-річчя ратифікації Україною Конвенції ООН про права дитини.
На учасників чекає презентація фестивалю та виступи координаторів. О 15.00 почнеться показ-відкриття фільмом «Правосуддя для Сєргея» режисерів Ганса Германса та Мартіна Маата (Нідерланди). Даний фільм здобув у правозахисному конкурсі першу нагороду «за невпинну боротьбу проти тиску будь-якої влади та захист правосуддя, який викликає захват і переконує у тому, що жертва була не марна». 

Репортаж телеканалу "Візит":


*** 
Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини в Кременчуці реалізується Кременчуцьким інформаційно-просвітницьким центром «Європейський Клуб».
Партнери в Кременчуці:
Управлінням освіти і науки виконкому Кременчуцької міської ради.
Європейський Клуб КрНУ імені Михайла Остроградського
Кременчуцький ліцей №4
Кременчуцька гімназія №5 імені Т.Г. Шевченка
Галерея QБ
Кременчуцька Станція юних техніків

Мандрівний фестиваль Docudays UA-2011 відбудеться за підтримки:
Національного фонду підтримки демократії (США),
Фонду сприяння демократії Посольства США,
Міжнародного фонду «Відродження»,
Movies that Matter,
Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) UNICEF.

Партнери:
Державне агенство України з питань кіно,
Польський Інститут у Києві,
Драгон Форум,
Всеукраїнська освітня програма «Розуміємо права людини».
Офіційний сайт фестивалю в Україні www.docudays.org.ua

Пінчук Діана, КІПЦ «Європейський Клуб»
E-mail: pinchuk.diana@gmail.com
Tel: +38-068-643-47-80 (Діана)
Переглядів: 1023 | Додав: CUPitoshka | Рейтинг: 0.0/0