Вітаю Вас, Гость
Головна » 2012 » Травень » 16 » Дні Європи в Кременчуці: квест, буклет, гра і всі-всі-всі
15:43
Дні Європи в Кременчуці: квест, буклет, гра і всі-всі-всі
Кременчук відзначатиме День Європи 19-го травня в Парку культури і відпочинку «Придніпровський». Цьогорічне свято Європи пройде під гаслом «Я поділяю європейські цінності», як і минулого 2011 року. Планується велика кількість різноманітних забавок інтелектуального дозвілля, а о 14й годині розпочнеться квест «Кроками світових геніїв» - унікальний туристичний маршрут Кременчуком.


В інтерактивній формі учасники зможуть ознайомитися з напраціьованим туристичним маршрутом Кременчуком і цікавими особистостями, що пов’язують наше місто з Європою. Учасники спробують відчути себе археологами, художниками, зірками театру, композиторами та літераторами.

Також плануться презентація туристичного путівника містом «Незвичайні люди в історії Кременчука», що був розроблений в рамках проекту «Кроками світових геніїв» - унікальний туристичний маршрут Кременчуком». Інформаційне наповнення для путівника було надано Кременчуцьким краєзнавчим музеєм.

В рамках квесту пройде творча майстерня «Діалог між поколіннями». Студентки Унівеситету третього віку разом із учнями Кременчуцької дитячої художньої школи думатимуть про вічне і створюватимуть прекрасне J

З 16-00 години можна буде спостерігати показові поєдинки від представників військово-історичних клубів Кременчука та зіграти в настільні ігри європейського зразку разом із представниками Клубу любителів настільних ігор «Рандом». Також планується публічні презентація та тестування настільної гри «Кроками світових геніїв», розробленої і виготовленої в рамках однойменного проекту.


А о 18й годині офіційно стартує наметове містечко, що буде розташоване близько літньої сцени. Очікуються презентації європейських країн від шкільних євроклубів та національних товариств, європейський боді-арт, вікторини, велопробіг, незлічена кількість інформаційної літератури, музичні подарунки від колективів місцевих палаців культури, дипломати, великі і малі і ще багато-багато всього цікавого.

Закінчення свята планується о 21й годині запуском кульок в небо.

Святкування вже стало тардиційним для українських міст, містечок і селищ. І Кременчук не є виключенням. До того ж місті існує низка організацій, що просувають європейські цінності на міському рівні, а влада прагне досягнення європейських стандартів.

Хочеться вірити, що невтішні погодні умови не завадять здійсненню запланованого свята.

***

Метою проекту «Кроками світових геніїв» - унікальний туристичний маршрут Кременчуком», що здійснюється  Кременчуцьким інформаційно-просвітницьким центром «Європейський клуб» за підтримки Європейської програми Міжнародного фонду «Відродження» є сприяння формуванню іміджу Кременчука, як міста європейських коренів, через залучення громадськості до ознайомлення з культурною та історичною спадщиною, пов’язаною з життям та діяльністю особистостей, відомих в Україні та Європі, шляхом розробки нового унікального туристичного маршруту у вигляді настільної гри «Кроками світових геніїв» та туристичного буклету.

Організаторами свята виступають Крменчуцька міська рада в співпраці з навчальними закладами міста та громадськими організаціями.

Організаторами квесту виступають Управління культури і туризму спільно з Кременчуцьким інформаційно-просвітницьким центром «Європейський клуб».

Партнери: Кременчуцький краєзнавчий музей, Кременчуцька дитяча музична школа № 3, Кременчуцька дитяча художня школа, Університет третього віку, Центральна бібліотечна система ім.О.М. Гоголя.
Переглядів: 1378 | Додав: CUPitoshka | Рейтинг: 0.0/0