Вітаю Вас, Гость
Головна » 2012 » Листопад » 18 » День шостий і останній: «В кіно все краще, ніж у житті?»
12:02
День шостий і останній: «В кіно все краще, ніж у житті?»

Мандрівний фестиваль Docudays ua у Кременчуці добіг кінця. Завершив покази лірично-задушевний філь«Колись ми станемо щасливими».

17го листопада останній кінопоказ о 14й годині в Центральній бібліотеці імені І.Торубари Кременчуцької міської ЦБС для дітей зібрав невелику кількість глядачів, зате принаймні половина присутніх прийшли не лише для перегляду фільму, але й для обговорення. З’явилася нагода поділитися враженнями про перебіг цьогорічного фестивалю в місті. Представники бібліотеки зізналися, що їм дуже неприємно чути у деяких фільмах ненормативну лексику. Було незручно перед школярами, адже бібліотека – це осередок культури.  Взявши інформацію до уваги, організатори фестивалю все ж не погодилися з такою думкою, бо фільми документальні, а отже, показують життя таким, як воно є, з усіма «неправильними» словами і героями.

У фільмі польського режисера Павла Височанського «Колись ми станемо щасливими» герої теж не завжди говорять довершеною літературною мовою. Тим не менше, перегляд пройшов «на одному диханні», а точніше, на затамованому подиху. Після фільму присутні розмірковували про творчість та кіно, про відмінності між фільмом документальним та художнім, про долю молодих людей у невеликих депресивних містечках, про оманливість зовнішності та вміння мріяти. Багато думок викликали слова маленької героїні фільму про те, що «в кіно все краще, ніж у житті».

з технічних причин довелося відмінити останній кінопоказ, тож кіноальманах «Молоді про молодих» кременчужани так і не побачили. Сподіваємося, що колись така нагода трапиться. Хочеться вірити, що фестиваль хоча б частково виконав свою місію і був потрібний не лише організаторам J.

***

Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини в Кременчуці реалізується Кременчуцьким інформаційно-просвітницьким центром «Європейський Клуб» спільно з Управлінням культури і туризму виконкому Кременчуцької міської ради, Галереєю QБ та Центральною бібліотекою для дітей ім. І.Ф. Торубари.

Переглядів: 926 | Додав: OlegO | Рейтинг: 0.0/0