Вітаю Вас, Гость
Головна » 2013 » Листопад » 16 » День п’ятий, ліричний
00:33
День п’ятий, ліричний

Фестиваль потроху наближається до завершення. У п’ятницю було лише три сеанси і не дуже багато людей. Студенти не дуже поспішали дивитися кіно напередодні майже професійного свята. Революційно налаштовані кременчужани, очевидно, були зайняті підготовкою якоїсь революції. Лише школярів прийшло досить багато, але вони так і не виказали бібліотекарям, що думають про любов та щастя. Може, правильно й зробили ;-)

 

Нам не сказали що тут буде, поясніть, будь-ласка

Таку відповідь ми почули на питання: «Чи всі знають куди прийшли і для чого?» у дитячій бібліотеці. На перегляд фільму «Розмова на серйозні теми» прийшли близько 30 дев’ятикласників. Субтитри читалися повільно, тож на 10 хвилині школярі витягли смартфони та планшети і заходилися грати в ігри, використовуючи мережу та підключення до Wi-Fi бібліотеки. Принаймні, було тихо. Коли виникла тема кохання, зацікавленість фільмом зросла, чи, може, впала швидкість інтернету. Обговорення вийшло затяжним від питань та пауз, але швидким на відповіді. Їх не було. Що таке любов? Що, ніхто не знає? Кажіть, не соромтеся! Що, ніхто з вас нікого не любив? Питання були складні, читачі заходили-виходили, а двері постійно рипіли. Тож сподіваємося, що про серйозні теми підлітки подумають деінде…

Дві мрії на шістьох

Вечір п’ятниці розпочався о 16:30 кінопоказом для відвідувачів Кіноклубу Кременчуцького національного університету. Зовсім невеличка аудиторія глядачів в складі шістьох людей передивилися 2 українські стрічки «Ромська мрія» та «Мрія». Обговорення вийшло стихійним. Після кожного з фільмів глядачі спочатку обговорювали якість зйомок, а вже потім нагальні проблеми, висвітлені в ньому. Як і кожного разу після перегляду «Ромської мрії» глядачі згадали всі стереотипи, які знали про ромів, поговорили про пільги для людей з особливими потребами й не забули подискутувати про те, ким треба бути, щоб про тебе зняли фільм J

Спокійна революція у Просторі ідей

У ПІ дивилися фільм «Від шепоту до крику», який описує революції та події, що їм передували, у кількох країнах, які знаходяться в різних частинах світу: Україна, Венесуела, Єгипет, Зімбабве, Малайзія. Всупереч очікуванням, на перегляд зійшлася миролюбна публіка, а не місцеві революціонери. Звичайно ж, не обійшлося без особистих спогадів про Помаранчеву революцію та міркувань про втрачені українською владою шанси. Говорили про вибори, політику й аполітичність, віру і зневіру, а також чомусь про ставлення до геїв та лесбійок.

Завтра запрошуємо в ПІ на живу бібліотеку та ніч документального кіно. Може, таке відбувається у Кременчуці й не вперше, але точно не часто.

* * *

Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини в Кременчуці реалізується Кременчуцьким інформаційно-просвітницьким центром «Європейський Клуб» спільно з Управлінням культури і туризму виконкому Кременчуцької міської ради, ТРК «Візит» та Центральною бібліотекою для дітей ім. І.Ф. Торубари.

 

Переглядів: 864 | Додав: CUPitoshka | Рейтинг: 0.0/0