Вітаю Вас, Гость
Головна » 2012 » Листопад » 14 » День четвертий: нудна «Шахта № 8» в компанії «людини-метелика»
12:17
День четвертий: нудна «Шахта № 8» в компанії «людини-метелика»

Вдруге Кременчук приймає Мандрівний фестиваль Docudays ua. Й нарешті організаторам вдалося розвести своїх глядачів на чесність…

 

День 15го листопада представники Кременчуцького інформаційно-просвітницького центру «Європейський клуб» назвуть Днем чесності й почнуть святкувати щороку J В цей день шкільно-студентській аудиторії о 14й годині в Центральній бібліотеці імені І.Торубари Кременчуцької міської ЦБС для дітей презентували скандальну стрічку естонської режисерки Маріани Каат «Шахта № 8». Організатори дуже хвилювалися, що молоде покоління не зрозуміє історію родини зі Сніжного. Для більшої частини глядачів фільм таки й залишився нудним тривалим випробуванням. Але! Нарешті вдалося досягти того, що привчені давати правильні відповіді підлітки визнали, що їм було нудно. Друге але! Деякі глядачі були дійсно вражені фільмом. Саме студенти професійно-технічного училища, яких часто вважаютьнездатними до співчуття та розуміння, відчули близькість до зображеної ситуації й виявили справжню зацікавленість долею героїв. З організацією дискусії знову було нелегко, молодь не поспішала висловлювати власні думки. Хочеться сподіватися, що думки все-таки з’явилися J.

В Галереї QБ вечірній кінопоказ зібрав рекордно малу кількість глядачів. Вісім. І о 18 годині «великолепная семерка и вратарь» почали перегляд фільму «Останній акорд». Цей документальний кіно-етюд, сповнений любові, про людину-метелика не залишив нікого байдужим. Розмовляти про фільм було важко. Глядачів вразив оптимізм головної героїні, незважаючи ні на що. Говорили про любов, гідність та відвертість.

Сподіваємося, що завтрашні фільми спонукатимуть активніші дискусії. Фестивальні дні добігають кінця, тож не втрачайте шансу!

***

Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини в Кременчуці реалізується Кременчуцьким інформаційно-просвітницьким центром «Європейський Клуб» спільно з Управлінням культури і туризму виконкому Кременчуцької міської ради, Галереєю QБ та Центральною бібліотекою для дітей ім. І.Ф. Торубари.

 

 

Переглядів: 926 | Додав: CUPitoshka | Рейтинг: 0.0/0