Вітаю Вас, Гость
Головна » 2013 » Травень » 9 » ДЄ-2013: знову про європейські цінності
14:52
ДЄ-2013: знову про європейські цінності

Часто на форумах Мережі ЦЄІУ ведуться розмови про те, що варто робити не ОДИН День Європи, а якийсь тиждень тематичних заходів до Дня Європи. Так простіше й практичніше пропагувати європейські цінності, тема яких є актуальною вже кілька років поспіль. Тож цьогорічні святкування Днів Європи проходитимуть під вже знайомим гаслом – «Я поділяю європейські цінності» й заходи триватимуть другу половину травня.

Дні Європи 2013 у Кременчуці розпочнуться 16 травня. О 17.30 «Простір ідей» запрошує бажаючих та зацікавлених на показ документального кіноальманаху «Відкритий доступ» та розмову про актуальні українські проблеми: доступ до публічної інформації та перешкоди у її отриманні, закриття шкіл та невиконання законів.

Як захистити свої права? Як уникнути свавілля чиновників? Як примусити владу служити людям? Ці та інші питання присутні обговорять між собою, а також під час Skype-зустрічі з режисером одного з фільмів Володимиром Тихим.

О 20.00 до розмови долучаться учасники міжнародного обміну в Македонії «F.o.c.u.s.: Globe». Будемо говорити про молодіжні обміни в контексті «очікування та реальність», а також про можливості для молоді.

18 травня у Придніпровському парку з 16 години запрацює Європейський квартал. Міська влада, навчальні заклади та громадські організації представлять своє бачення Європи: від історичної реконструкції битви за Відень до виступів художніх колективів та демонстрації фотографій з поїздок до Європи. Бажаючі зможуть експрес-методом повчити іноземні мови, прийняти участь у вікторинах або у дослідженні потреб молоді. Працюватиме незмінно популярний арт-пункт з розмальовування облич, рук-ніг та чого завгодно зображеннями європейських прапорів.

23 травня о 18.00 спробуємо подискутувати про закордонний паспорт для українців. Чи варто витрачати час та гроші на його виготовлення? Чому він такий дорогий і чи можливо зробити його дешевшим? Хто винен у порушенні наших прав? Врешті, які можливості відкриваються для людини з закордонним паспортом і чого позбавляються ті, хто його не отримав?

25 травня о 16.00 «Простір ідей» запрошує на показ фільму з минулорічної програми Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини DOCUDAYS UA «Колись ми станемо щасливими». Розмова буде стосуватися мистецтва та життя в провінції.

28 травня. «Простір ідей» о 18:00 організує зустріч-дискусію «Молодіжна мобільність та можливості» (міжнародні програми, обміни).

31 травня. «Простір ідей» 18:00 – зустріч-дискусія «Молодіжна мобільність та патріотизм» разом з дискусійним клубом Марії Плахотник.

Дні Європи стануть також кульмінацією Тьомкінських днів у Кременчуці, які цього року мають назву: «Кременчук – місто першої музичної консерваторії в Російській імперії». Детальніше про події запрошуємо подивитися тут: http://tiomkin.info/ Гостями заходів стануть  вдова Д. Тьомкіна Олівія Тьомкін-Дуглас та його кузина Ейлін Шоу.

Запрошуємо долучатися до відзначення Днів Європи!

***

Проект "Дні Європи в Україні - 2013” Товариства "Український Народний Дім в Чернівцях" та Мережі Центрів європейської інформації України (http://ukrcei.org) реалізовується за підтримки Європейської програми Міжнародного фонду "Відродження”. Проект передбачає проведення Днів Європи у травні 2013 року у регіонах України з фокусуванням на дискусіях про європейські цінності, зокрема, тематиці прав людини та громадянської активності.

Переглядів: 876 | Додав: OlegO | Рейтинг: 0.0/0