Вітаю Вас, Гость
Головна » 2013 » Лютий » 5 » Анімація в квадраті. Як це?
13:28
Анімація в квадраті. Як це?

Анімація в громаді та анімація як вид кіномистецтва – чи можна їх поєднати в єдиному просторі? «Проще пареной репы» кажуть наші північні сусіди. Саме вони й допомогли нам у поєднанні цих речей, і без того цікавих.

 

Найцікавіше, що ідея проекту народилася ще минулого року на контактному семінарі «Слов’янська інтеграція» в Тамбові (Росія). Саме там зібралася команда однодумців з різних міст й країн. Розвиток ідеї продовжився віртуально (Інтернет в поміч). Розробка тренінгу відбувалася як у реаліті-шоу «Тренінг за вечір». Це коли малознайома між собою команда однодумців зводить до спільного знаменника свої уявлення про програму тренінгу.

Міжнародна майстерня «Мультплощадка позитивних змін «АНІМАЦІЯ²» відбулася 2-3 лютого під Дніпропетровськом в с. Орловщина. П’ятеро громадських організацій: Волоський фонд розвитку громади, Новосибірська громадська міська організація «Школа росту», Кременчуцький інформаційно-просвітницький центр «Європейський клуб», Фонд громади «Джерело» та Горьківський фонд розвитку громади –  об’єднали свої зусилля для того, щоб дати можливість креативним та небайдужим навчитися нових інструментів анімації громади.

Молоді люди з різних куточків України отримали знання щодо анімації в громаді та базові навички створення анімаційних фільмів, подумали над локальними та глобальними проблемами, познайомилися з позитивним досвідом інших учасників й обговорили можливості використання анімаційних роликів для «пробудження» громади та привернення уваги до суспільних проблем.

Саме російські колеги пояснили учасникам майстерні як перетворити літературний текст на сценарій і зробити розкадровку та показали особливості різних анімаційних технік. Незважаючи на те, що дивний агрегат – мультстанок – додав ваги валізі новосибірських професіоналів і зацікавив українських прикордонників, він ще й викликав справжній фурор серед українських учасників. Проста конструкція привернула до себе немало уваги й подарувала естетичне задоволення багатьом аніматорам-початківцям.

По домівках роз’їжджалися з певною частинкою суму й надією на продовження проекту та наступну зустріч у Кременчуці (або деінде J)

Тож побачимося!

***

Проект реалізований за фінансової підтримки Товариства Лева в рамках програми малих грантів та програми індивідуальних візитів. Метою Програми є підтримка громадянського суспільства в Україні та Російській Федерації шляхом зміцнення громадських організацій, освітніх ініціатив та місцевого самоврядування, а також покращення обміну досвідом між організаціями з обох сусідніх країн.

 відео-репортаж від наших новосибірських колег:

Переглядів: 1267 | Додав: CUPitoshka | Рейтинг: 0.0/0